donderdag 27 maart 2014

Meet Me, Mi Mamá Me Mima



Lost in Lidl

In de supermarkt zie je een vrouw met versnelde pas door de winkel snellen. Je kunt zien dat ze de drang om te rennen nog net kan onderdrukken. Haar buggy is aan alle kanten behangen met tassen, een dekentje, speelgoed en Nijntje koeken. In de buggy zit een kindje aan een vies doekje te frummelen, niet kijkend naar wat er om haar heen allemaal gebeurd. Xavi! Waar ben je nou!? Roept ze nu lichtelijk paniekerig. Ze ziet er wat verstrooid uit met haar makkelijke kleding en platte laarsjes, want die zijn zowel snel aan te trekken als comfortabel. Je kent dat soort types wel, ze proberen er echt wel leuk uit te zien. Maar doordat ze functioneel en trendy net iets te veel combineren wordt het geheel vaak niet trendy genoemd, nee de juiste benaming is de mommy look. Aan weerszijden van haar hoofd pluist haar blonde paardenstaart zo erg dat me een beeld van Einstein te binnen schiet, op de mouw van haar jas zie ik iets dat verdacht veel op babyspuug lijkt.

Sylvie loopt ook wel eens op Crocs

Jep, je hebt het door. Dit ben ik. Zo gaat het er bij mij met grote regelmaat aan toe. Paniekerig mijn zoon ,die zich midden in de peuterpubertijd bevindt, te zoeken. Ondertussen probeer ik er altijd net zo milfy uit te zien als Sylvie Meis. Milfy!? Ja echt wel! Ik weet heus wel wat die term betekent, maar willen we eigenlijk niet allemaal op ieder vlak zo perfect mogelijk zijn. De perfecte mammie die in iedere probleemsituatie de juiste pedagogisch verantwoorde aanpak weet toe te passen, die op iedere verjaardag de perfecte gastvrouw is en met iedereen een praatje weet te maken terwijl iedereen voorzien is van drinken en de kinderen ook nog niet vergeten worden. *even ademhalen* Het huishouden tip top in orde hebben en een goede baan waarin je gewaardeerd wordt als collega, niet als mammie. On top of all, nog steeds superhot voor je man zijn. Nee? Echt niet een beetje? Ohhh...Neehhh, ik ook niet zo erg hoor. Sylvie loopt vast ook wel eens met makkelijke Crocs..... Toch?


Herkenning is heerlijk

Ik vind niks lekkerder dan met andere vrouwen, wel of geen moeder, onze belevenissen betreft peuterpubertijd, relaties, slapeloze nachten (geen hete) of  mijn laatste dieet te praten. Ik vind het heerlijk om herkenning te vinden bij andere vrouwen. Ik hoop dat ook naar andere vrouwen te kunnen geven middels de blogs van Mi Mamá Me Mima!