woensdag 23 maart 2011

Kill Ghadhafi!!

Het is weer zo ver. Er is weer een Dictator aan de macht, die zichzelf superieur vind en met die motivatie alles wil veroveren.
Na enkele dreigementen hebben enkele landen het initiatief genomen om Libië aan te vallen en het land terug te geven aan het volk. Is dit nou de werkelijke doelstelling van de aanvallen? of is het een propaganda aanval van de westerse ''perfecte" landen?
Voor ik verder ga wil ik niet duidelijk maken dat ik achter Muammer Kaddafi sta, totaal niet. Ik wens deze Dictatorische tumor evenveel dood als de rest van de wereld. Het enige wat ik hiermee wil duidelijk maken is dat er geen logische doelstelling achter de aanvallen zit van de eerste lichting. 

Zonder enige overeenstemming van de NAVO begonnen enkele landen al met aanvallen op Libië. waarbij Amerika en Frankrijk vooraan stonden. Met welke doelstelling? simpelweg, voor hun eigen bestwil.
De verkiezingen naderen in Frankrijk en Sarkozy is minder populair geworden. De perfecte kans voor een heldendaad en populairder te worden onder de franse bevolking. Een heldendaad is toch gelijk aan meer populariteit. bij een succesvolle actie worden er uiteraard helden aangewezen. Deze beschuldigingen klinken vast weer als bizarre complot theorieën, maar als er goed nagedacht word zal je ondervinden dat er inderdaad geen duidelijke doelstellingen zijn. Sarkozy heeft het nodig.
Amerika ziet waarschijnlijk dollar tekens in de ogen, en denkt simpelweg weer aan het zwarte goud. Geld is wat hier de enige rol zal spelen, en dat is het enige waar de staten aan zal denken. en vooralsnog denken de Amerikanen dat hun land een rolmodel is voor alle andere landen. het, wat zij denken "beloofde land".

Wat waren de plannen als Muammer Kaddafi vermoord of gevangen genomen zou worden? is het dan over? natuurlijk niet want Kaddafi heeft nog vele aanhangers. een rede om te blijven zitten, toch?
Stel Kaddafi geeft zich over, lopen ze gewoon weer weg alsof er niks aan de orde is. er is nog niet serieus over nagedacht wat ze willen bereiken met deze aanvallen.
Nederland steunt sinds gister deze acties door het sturen van F16's en andere door belasting gefinancierde wapens. Zonder dat de NAVO daadwerkelijk een goede overeenstemming heeft.

Kortom  wij als klein kikker land volgens de naïeve kortzichtige landen, die met hun superioriteit, deze superieure dictator willen aanpakken. en moeten maar opgelucht adem halen dat Frankrijk toch maar geen kerncentrale heeft laten bouwen in Libië.

Volgende keer met een doelstelling oorlog voeren?

vrijdag 28 januari 2011

New kids Zeikerds!

Er is voor het eerst weer is een Nederlandse film dat een hit is geworden, en de media barst weer van de kritiek.
De "succesvolle" film NEW KIDS TURBO, is een hit. Hij draait al enkele maanden in de bioscopen en heeft al meer bezoekers gehad dan ''er komt een vrouw bij de dokter". tijd voor een blogje.

De laatste tijd is deze film weer in de media vanwege het geweld gedrag en agressie van de Brabantse jongeren. Deze film zou een aanleiding zijn om meer geweld tegen de politie te gebruiken. gewoon bullshit! dit is gewoon een kwestie van het aanwijzen van een slachtoffer! de media moet niet zo zeiken over iets wat momenteel gewoon in de belangstelling staat. Er is weer iets wat goed presenteert en zijn doelstelling behaald. en wie moet er weer kritiek geven, en de schuld geven. de politie en de media. .
Dus tijd dat er naar iemand anders gewezen word!
voor mij is het moeilijk te begrijpen dat de Nederlandse jongeren zo dom zijn dat ze echt deze film gaan kopieren. En ja de termen komen voor, en ja sommige dingen zijn grappig, maar dat wilt echt niet zeggen dat de jongeren nou ook denken, ''ik ga niks betalen want ik ben een NEWKID, laat ze maar komen jonguh''. en zowel, dan zou nu iedereen wel een matje lopen en een snor.  de bier van de LIDL zou een miljardenbedrijf worden en vooralsnog is dat niet het geval.

maar het zal dus vast niet lang duren voordat de regering er mee gaat bemoeien en zal zoeken naar een oplossing, en dan word deze film en serie van de kijkbuis gehaald. wat in eerste instantie misschien heel slim lijkt als dit werkelijk het probleem zou zijn, MAAR: zullen ze dan ook werkelijk in de gaten hebben hoeveel belastinginkomsten de regering weer zal mislopen door 1 film en serie. aangezien dit de Best bezochte film is van nu! en nu betalen we 6% en volgend jaar 19% btw op zo'n film. dus stel dat er een vervolg zou komen....
Dus ik hoop dat de regering goed nadenkt voor dat ze dit van de televisie verbieden.

dinsdag 25 januari 2011

De blackberry slet?

,Na de beroemde breezer slet, en de Prosecco slet, nu ook de blackberry slet?!

elke dag verbaas het me weer hoeveel mensen een blackberry of bb bezitten. er wordt uitbundig gebruikt van gemaakt van de ping applicatie. Dit bb volk loopt vol te pingen smsen of andere vorm van teksten te versturen.
Maar is dit nu een vorm van socialiteit of asocialiteit. zelf erger ik me dood aan personen waarmee ik praat, ineens hun telefoon pakken en beginnen te smsen, dus wel asociaal.
hoe vaak ik zie dat mensen in gezelschap van een ander gaan smsen, pingen. dit is een vorm van asociaal gedrag, het is letterlijk een manier van duidelijk maken, dat je het geen fuck boeit wat de ander verteld. en dat je vast wel wat beters te doen heb op je telefoon. waar vast voor jou wel mensen zijn die interessant zijn.

de Blackberry sletten zijn simpelweg een nieuwe trend volger die wel over zal waaien. op hyves pagina's vind je bij sommige personen niks van hun privacy, ze laten weinig van hun weten en geven geen tot weinig informatie over hunzelf, maar hun blackberry pin staat er in hoofdletters op. hoe mindfucking is dat?
dus weigeren om je leeftijd op internet te zetten, maar wel toegang tot je telefoon?!

Na een avond stappen met een groep vrienden, waarvan 2 heel de avond met elkaar aan het pingen waren, terwijl ze 2 meter van elkaar stonden. werd mij duidelijk hoe de blackberry de nieuwe middel is voor asocialiteit. de moeite die vooral de mensen van mij leeftijd nog neemt om naar elkaar toe te lopen en een verbaal gesprek voeren is natuurlijk moeizaam. er gaat geen dag voorbij zonder het wordt blackberry en ping te horen.

Al die communicatie vormen van tegenwoordig zullen vast zijn nut hebben in de maatschappij, maar kunnen wij als mens er wel mee omgaan?
Op de middelbare school leer je alles over verbale en non-verbale communicatie. misschien wordt het tijd dat we de digi-verbale communicatie invoeren en daar les over gaan geven.

Nederland wordt steeds asocialer, en het wordt steeds erger.

maandag 24 januari 2011

Communicatie wtf!?

Sinds kort vallen me steeds meer dingen op in de actualiteit, media en Sociale media, en daarop laat ik vaak merken wat ik ervan vind en kan ik heel kritisch reageren.
sindsdien vertellen mensen mij dat ik het op internet moet gooien, of moet vertellen tegen sommige personen.
Vandaar deze blog, ik zat te denken waar ik me blogs zou posten, mijn eerste gedachte was hyves, maar daar wordt de term blog verpest door gedichten, kansloze invul vragenlijsten die vaak gaat over de persoon zelf of andere onzin dat toch niet wordt gewaardeerd, omdat het simpelweg kansloze informatie geeft.

Als je blog googelt krijg je te zien dat een blog een  online medium is over interessante ontwikkelingen, actualiteiten, bedrijfsaangelegenheden, persoonlijke zaken, politiek of werk en thema.
Dus misschien is de tijd ook aangebroken dat deze communicatie technieken ook weer verpest worden door het nutteloos gebruik van het " World wide web". 
Twitter ,msn, hyves, facebook en alle andere sociale media zou de bedoeling hebben om beter te communiceren en de toekomst te verbeteren, maar of het nou daadwerkelijk werkt.
Ik zie deze sites als een verspilling het internet, ook al ben ik zelf schuldig aan het gebruik van dit soort sites. Twitter is het laatste fenomeen wat wereld wijd een spurt maakt. de uitvinders van dit simpele site maken miljoenen, omdat mensen behoefte hebben aan nutteloze informatie te delen op het internet. Zelf zie ik "tweets" van personen die voor mij geen meerwaarde hebben. personen die via hun smartphone berichten posten over 
wat ze momenteel aan het doen zijn, wat ze denken of andere dergelijke bullshit. Guess what, I DONT GIVE A FUCK. 
er zijn mensen die al begin dit jaar meer dan enkele honderden berichten neerzetten, waarom? omdat ik persoonlijk denk dat deze individuen denken dat ze belangrijk zijn en hun het geloof hebben dat iedereen wil weten wat ze doen. 
Hyves was voor mij meer het doel mensen van vroeger op te zoeken en weer is te spreken en te zien, Handig dacht ik, totdat het verpest werd door andere mensen die misbruik maken van hyves als gratis reclame. elke talloze berichen oftewel SPAM, wat ik niet wil lezen. en niet 1, maar meerdere van dezelfde persoon.


Facebook volgde na mijn stage in het buitenland om met die personen ook contact te houden. ook deze werd uitmuntend verpest door het volk dat de kans zag om wederom kansloze "apps" te plaatsen, waarheidspel, farmville, en weet ik veel wat nog meer.


LinkedIn, de zakelijke vorm van dit "social media network". krijg er al mails van of ik er ook al lid van wil worden, waarom denken de "wonder breinen" achter deze site dat ik na de 20ste mail wel lid wil worden?
en als ik lid word hoelang duurt het dan, voordat de mensen zonder enige leven ook dit weer verpesten?


Misschien wordt het tijd voor ouderwets bellen en smsen....