AANBIEDING

AANBIEDING
Van €39,00 nu €17,00
Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 18 maart 2011

De perfecte start van het golfseizoen

Het is alweer een paar weken heerlijk golfweeren de lente is weer begonnen.
De golftas kan weer opgepoetst worden en nagekeken worden of alles nog wel aanwezig is?
Pitchvorkje, regelboekje enzovoorts? Zit dat nog wel in de tas? Of ben ik toe aan een nieuwe set?
Menig golfer heeft zijn eerste rondje met dat mooie weer al gelopen en wat viel het tegen . Naar maanden (bijna) niets doen lijkt het wel dat we weer opnieuw moeten beginnen en eigenlijk is dat ook zo.

dinsdag 22 februari 2011

De Toekomst van Golf ! Indoor en/of buiten?

Golf is populair. Het wordt in Nederland weleens vegeleken met tennis van vroeger. Vroeger was tennis niet echt voor de gewone man in Nederland. Eind jaren '70 begin '80 kwam er een omslag. Er kwamen meer tennisbanen, zowel buiten als binnen,.en een paar Nederlandse tennisers zorgde ervoor dat er meer aandacht  voor de sport op televisie kwam. Het gevolg was dat tennis door een brederpubliek werd bekeken en er kwam meer vraag naar tennisbanen. De lidmaatschapsprijzen gingen omlaag en tennis werd voor iedereen bereikbaar.

donderdag 17 februari 2011

Golfbaan Spaarnwouden maakt zo goed als zeker een doorstart

Het is zo goed als zeker dat spaarnwoude een doorstart maakt. Volgens de huidige bestuurder van GMG maken alle golfbanen een zeer grote kans op een doorstart.
Bij Spaarnwoude speelt nog iets heel anders. De oude eigenaar, Peter Blokhuis, is betrokken bij de doorstart nadat hij een kortgeding had aangespannen.  Word vervolgt!  Voor het hele artikel klik hier
donderdag 10 februari 2011

GMG op rand van afgrond!?

Er waren al een tijdje geruchten maar nu begint het waarheid te worden. De GMG beheer is eigenaar van een aantal golfbanen in Nederland en heeft uitstel van betaling aangevraagd.
  • Naarderbos
  • Spaarnwoude
  • Maastricht International Golf
  • Welschap
  • Golfcentrum Rotterdam
Allemaal golfbanen die bij de meeste golfers wel bekend zijn.
GMG is opgericht in 2003 met als doelstelling golf voor een breed publiek. Een goed streven. Zij zagen al jaren dat de golfsport aan het veranderen was en speelde daar op in.  De redenen die de directie geeft zijn het slechte weer en de economie? De economie kan ik me iets bij voorstellen maar het slechte weer? Nederland is een land van uiterste qua weer dat weet je van te voren en de koude winter van begin 2010 kan toch niet de oorzaak zijn? De meeste golfers golfen vanaf eind maart tot half oktober. Dat is bijna maar 7 maanden. dat is al jaren zo. maar goed het zal wel.
De grootste golfbaan van Europa is Spaarnwoude. Al jaren een golfbaan voor het brede publiek en misschien daarin wel trend zettend geweest voor Nederland. Iedereen kan daar golfen ook al heb je nog nooit een club in je handen gehad. Menig Golfer in Noord Holland heeft daar zijn eerste golfbal geslagen en rondje gespeeld. Gevolg is dat steeds meer mensen besmet werden met het golfvirus.
Een aantal jaren geleden een grote verbouwing en nog meer plannen.
Nu er uitstel van betaling is aangevraagd en wellicht snel een faillisement van GMG zal volgen is men opzoek naar een koper. Uit de berichten is Burggolf geintresseerd. Andere partijen zijn er wellicht ook maar at zal misschien wel een buitenlandse partij zijn als die er al is.
Ik denk dat de nieuwe eigenaar een koopje krijgt. Zijn er wel golfbanen die die ruim in de zwarte cijfers zitten? Snijd een nieuwe eigenaar zich niet in de vingers? Een golfbaan is moeilijk rendabel te krijgen maar niet onmogelijk volgens de geleerde in de golfsport.
De hoop is dat Spaarnwoude op de oude voet verdergaat met wat aanpassingen.

bron: www.Golfersvannederland.nl
vrijdag 28 januari 2011

Hoe word een golfer nou een betere golfer?

Golfen is een verschrikkelijk leuke buiten activiteit. Je haalt je GVB en men gaat vol trots de baan op.
Maar dan begint het pas.
Een dagje golfen ziet er bij de meeste mensen er zo uit.
Er is een flight besproken maar daarvoor moet nog even   "warm " gedraaid worden op de driving range. Daar staat men gelijk met een iron 7 te slaan en het liefst zo ver mogelijk. Niet 1 maar vaak 2 emmers en dan met verschillende clubs. Van de 40 ballen zijn er misschien 5 die mooi recht uitgaan en we denken "Zo dat gaat goed" terwijl de meeste ballen alle kanten opvliegen.


Zoeken in deze blog

twitterbutton.nl