Totaal aantal pageviews

maandag 18 april 2011

Veenlijken

Mijn eerste ervaring met een dood lichaam was op de middelbare school, waar we bij mens en maatschappij het over veenlijken hadden en daarna ook op excursie zouden gaan naar het veenlijk-museum in Drente.

Toen al vond ik het super interessant en spannend en wilde ik er alles over weten. Mijn obsessie met dood en misdaad begon dus al vroeg nu ik er zo over na denk.
Binnenkort wil ik weer eens naar hetzelfde veenlijk museum in Drente gaan (deze is momenteel wel gesloten ivm verbouwing). Het lijkt me gaaf om weer die lichamen te zien die al die tijd zijn bewaard door het speciale grond "veen" (Veen is een natte, zuurstofarme en sponsachtige grondsoort, die is opgebouwd uit gehumificeerd plantaardig materiaal). Ze hebben er een soort kunst tentoonstelling van gemaakt en dat wil ik graag zien.

In Januari was ik nog naar bodyworlds in Rotterdam met mijn klas en ook dat was super gaaf! Soort gelijk iets maar dan bewust gemaakt.


Costum Care Center Sollicitatie procedure

Heb ik net een klaar blogje gemaakt, wordt ik gebeld door studentenwerk uitzendbureau of ik interesse heb ik een baan als callcenter medewerker. Ok! dan maar mensjes lastig vallen rond etenstijd! Schijt aan! IK HEB MONEYS NODIG!!!

Morgen moet ik na school meteen door naar CCC in Alkmaar voor een introductie en als ik in hun straatje pas mag ik van 5 tot 9 op cursus. Als dat ook goed gaat mag in donderdag weer terug komen voor procedure nr. 2 en dan hoor ik of ik aangenomen ben.

Ik hoop dat dit alles goed gaat want dan heb ik iig voor nu en in de zomervakantie lekker centjes en kunnen we heerlijke dingen doen daarvan!

Solliciteren

Solliciteren in deze tijden is zeer zwaar. Tegenwoordig wordt je automatisch met een standaard brief al afgewezen zonder dat ze je ook hebben gesproken. Ook het online solliciteren zint mij echt niet! Ik weet dat het een digitale revolutie is maar dit slaat alles! Ik stuur een mooie nette brief naar de Leen Bakker en vervolgens heb ik een voicemail van de leidinggevende, dus ik blij! Maar in de voicemail vertelde hij dat ALS ik nog interesse had in de baan, ik online moest solliciteren.... Dus nu loop ik zowiezo een sollicitatie vertraging op omdat ik dat eigenlijk dus meteen al had kunnen doen. Dus ik vul het "o, zo persoonlijken" online sollicitatie form in en druk op verzend. Nog geen dag later krijg ik al mail terug met daarin de standaard zinnen:

Geachte mevrouw Sweet,
Naar aanleiding van uw sollicitatie naar de functie Hulpkracht - Heerhugowaard delen wij u het volgende mee.
Op basis van het door ons gestelde profiel en de door u verstrekte gegevens is uw kandidatuur na voorselectie niet opgenomen voor een eerste gespreksronde.


OM GEK VAN TE WORDEN TOCH?!

Oh en ze hebben nu een nieuwe standaard zin bij andere sollicitatie-afberichten die ik heb gehad:


Op basis van het Curriculum Vitae en de sollicitatiebrief, zijn wij van mening dat je profiel helaas niet optimaal aansluit bij het profiel

en:

kunnen wij u berichten dat er geen passende functie vacant is

*Huh?!* Maar ik reageerde toch op een vacature die juist op mijn CV aansloot.... HOE DAN???

Het is zeer onzeker-makend en demotiverend! Als student is er dus serieus alleen het outboud callcenter werk.
Een beetje mensen  lastig vallen rond etenstijd... Ik haat dat zelf ook als ik door die studenten wordt gebeld..

Ben gelukkig niet de enige maar zo voeld het wel helaas.

HBO Forensisch onderzoek

In Nederland zijn er helaas maar 2 scholen die een forenische opleiding verschaffen, tot ergenis van mensen die niet in/om Amsterdam of Breda wonen. Gelukkig voor mij dat ie wel in Amsterdam zit :)

De inhoud van deze opleidingen is zeer variërend en heel erg interessant. In het eerste jaar alleen al krijg je de volgende onderdelen:

*Sporenonderzoek
*Sporenonderzoek pathologie
*DNA onderzoek
*Reconstructie van de oorzaak van schade
*Natuurkunde, Biologie, Recht, Scheikunde
(dit zijn nog maar enkele voorbeelden)

Het is een 4 jarige HBO opleiding die erg veel van me zal vergen maar ik heb het er zooooo voor over!
Het is mijn droombaan om FO te zijn dus ja, dan ga je er ook wel voor hé!

Voor mij is het mogelijk om via de 21+ toets op het HBO te komen en ik ga het proberen ook, aangezien ik nu de basis Bio, Patho en Chemie wel onder de knie heb en het MBO eigenlijk te makkelijk is waardoor ik het rustig aan doe en hierdoor het ga verprutsen en nu dus een jaar over moet doen... Dus dat! Maar er is dus hoop! Ik moet 3 toetsen afleggen voor Natuurkunde, Biologie en Nederlands waar ik alle boeken al voor in huis heb en precies weet wat er in de toetsen komt. Dus ik heb een jaar om er voor te leren ;) moet lukken zou je denken! Ik hoop het en anders is er ook nog een herkansing voor de toetsen die je niet hebt gehaald. OOOOHHH!!!! Komt goed dus hahahaha

Op naar de 21+ toets - Ik hou jullie op de hoogte!

Hier kan je alle info vinden over deze opleiding.

                                                                  Informatie filmpje

Body Farm

Ik zat van de week Bones vooruit te kijken online en in deze epi kwam het fenomeen "Body Farm" in voor. Ik had hier nog nooit over gehoord en ging dus meteen online kijken of dit serieus echt bestaat.... En dat doet het!


Een Body Farm is een onderzoeksinstelling waar ze onderzoek doen naar de ontbinding van menselijke lichamen in verschillende situaties, tijden en weersomstandigheden.
Voor zover ik kon vinden wordt dit alleen nog in Amerika gedaan en het oudste onderzoekscentrum zich gevestigd heeft in Knoxville aan de universiteit daar.

Ik ga hier zeker nog verder onderzoek naar doen, en in de toekomst kijken of ik er een tripp naar kan regelen om dit met eigen ogen te kunnen bekijken.

                                                     

                                                               
Filmpje van een Body Farm