Een heerlijk spelletje voetbal op straat

Straatvoetbal. Een heerlijk spelletje voetbal op straat. Er is zelfs een KNVB straatvoetbaltoernooi. En dat is logisch. Want het is toch heerlijk om met meerdere vrienden op straat je techniek op pijl te houden. Ik doe het ook graag, met natuurlijk goede sneakers. In mijn vorige blog heb ik al geschreven dat ik graag op straat voetbal met de nieuwe Nike5 Gato Street Shoe. Ik heb die schoen al vier keer aangeschaft. 

 

Maar ik heb meerdere sneakers. Bijna al mijn geld gaat aan sneakers op. Ik bestel ze graag op internet bij www.salerunner.nl, waar het slim en voordelig winkelen is. Mijn hele kast zit vol met sneakers. Ik hou gewoon van ze. Net als de rapper Kraantje Pappie. Bekijk onderstaand filmpje maar eens. Hij gebruikt ze voor het basketballen op straat. Ik gebruik ze voor het straatvoetbal. Dat is mijn liefde. Straatvoetbal. Een heerlijk spelletje voetbal op straat. 

 

De beste straatvoetbalschoen

Natuurlijk gaat het erom dat je op het pleintje de bal goed beheerst en zorgt dat je hem nooit kwijtraakt. Maar uitstraling is voor mij ook een belangrijke factor om succes te hebben in het huidige straatvoetbal.

Ik draag altijd een nonchalant tenue met daaronder vette sneakers. Ik vind de nieuwe Nike5 Gato Street Shoe de beste van allemaal. De schoen heeft een strakke uitstraling wat ik erg belangrijk vind.

Daarnaast geven de sneakers een bijzondere grip op de straat en helpen ze voor het perfecte balgevoel. Het is voor mij de beste straatvoetbalschoen die momenteel bestaat. En ik weet waar ik over praat, omdat ik de schoen al vier keer heb aangeschaft dit jaar.

Dat is dan ook meteen het nadeel als je gek bent op straatvoetbal: je moet vaker nieuwe schoenen kopen.

032311_nike5_gato_street_shoe_6

(c) Nike

Alle culturen straatvoetballen door elkaar heen

Je kent ze wel. Die Surinaamse voetbalclub uit Zuidoost, die studentenclub uit Oost of die club met kakkers uit Zuid. Je hebt allerlei verschillende voetballers in Amsterdam, maar meestal zitten zij bij soortgenoten in het team.

Dat is met straatvoetbal heel anders. Op straat speelt je huidskleur of achtergrond geen rol. Iedereen kan een team met elkaar vormen, en iedereen kan het tegen elkaar opnemen.

Op straat speel ik altijd met jongens van Marokkaanse, Surinaamse en Nederlandse afkomst. Dat is geen probleem. Iedereen spreekt namelijk dezelfde taal van het straatvoetbal.

Positiviteit, lachen, vette bewegingen, veel inzet en sportiviteit. Dat zijn een paar belangrijke steekwoorden voor mij. Ik hoop dat het straatvoetbal voor altijd hetzelfde zal blijven.

(c) straatvoetbal.nl

(c) straatvoetbal.nl

Vette mini-docu AT5 uit 2007

Dit filmpje van AT5 is alweer zeven jaar oud, maar toch ben ik hem nog niet vergeten. De verslaggever volgt de 15-jarige Nabil ‘Killer’ Akaazoun uit de Indische Buurt in Amsterdam Oost.

Ik kende hem destijds ook al van de straat. Gelukkig heb ik nooit tegen hem gespeeld. Want hij had mij zeker vernederd. Nabil was namelijk één van de grootheden van het Amsterdamse straatvoetbal.

Volgens Nabil had Amsterdam het beste niveau ter wereld. En ik kan daar niets tegen inbrengen. Ook vind ik het heel vet dat Edward van Gils wordt geïnterviewd. Hij was altijd een idool van mij. Maar toch blijft de supersnelle linkervoet van Nabil mijn favoriet. De panna’s in de videoclip zijn dodelijk!